Wij zijn u graag van dienst met onze expertise op diverse rechtsgebieden

22 juli 2014

Donderdag 17 juli 2014 is een vliegtuig van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neergestort in het oosten van de Oekraïne, nabij de grens met Rusland. Alle inzittenden, waaronder 193 Nederlanders, zijn hierbij omgekomen. Algemeen wordt verondersteld dat het vliegtuig uit de lucht is geschoten door een luchtdoelraket van pro-Russische separatisten.

De rechtspositie van nabestaanden is geregeld in het verdrag van Montreal. Zij kunnen binnen twee jaar na de ramp een vordering indienen bij Malaysian Airlines. De luchtvaartmaatschappij is als vervoerder aansprakelijk tot een bepaald bedrag (rond € 123.000,00 per passagier), ongeacht of de oorzaak van de ramp hen verweten kan worden. Een voorschot op een vergoeding is in beginsel mogelijk. Voor het verhalen van hogere bedragen zal moeten worden aangetoond dat de luchtvaartmaatschappij een verwijt kan worden gemaakt.

Nabestaanden kunnen zich, behalve tot de luchtvaartmaatschappij, in bepaalde gevallen wenden tot de reisorganisatie waar de reis geboekt is. Ook kan wellicht op grond van een gesloten reisverzekering aanspraak gemaakt worden op een vergoeding.

Meer informatie?
Haagrecht Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Haagrecht heeft ook een aantal slachtoffers van de vliegramp met Turkish Airlines succesvol bijgestaan. Voor nadere informatie kunt u met Eric Brons (lid LSA/ASP) contact opnemen op 070-3141900 of via algemeen@haagrecht.nl.

 

 


Meer nieuwsberichten