HBO stage vacature

1 februari 2017

Vacature Stagiaire HBO-Rechten

Let op: de stageplaatsen zijn in beginsel tot januari 2018 reeds vol. Sollicitaties voor de periode tot januari 2018 worden dus niet in behandeling genomen.

HBO-stagiaires

In de afgelopen vijftien jaar zijn telkens twee HBO-stagiaires op het kantoor werkzaam geweest. Voor een goede mix wordt er bij de selectie op gelet dat de stagiaires van verschillende HBO-instellingen afkomstig zijn. Een stagiaire heeft een eigen bureau en een eigen computer. De werkkamer wordt met een andere stagiaire gedeeld.

 

Werkzaamheden

Een HBO-stagiaire wordt betrokken bij alle facetten van een dossier:

- besprekingen met cliënten bijwonen

- literatuur en rechtspraak opzoeken

- juridisch inhoudelijke brieven concipiëren en verwerken

- juridisch inhoudelijke processtukken concipiëren en verwerken

- zittingen van gerechten bijwonen (zowel bestuur, civiel als straf)

- toevoegingen aanvragen dan wel declareren

- en regelmatig de telefoon aannemen en afhandelen

 

Competenties

Aangezien er serieuze zaken worden behandeld, geldt dat een stagiaire eerst een eenvoudige klus moet beheersen alvorens aan een moeilijke opdracht te mogen beginnen. Gelukkig is in de afgelopen vijftien jaar gebleken dat alle HBO-stagiaires telkens alle door de HBO-instellingen vereiste competenties tijdens de stage wisten te ontwikkelen.

 

Stagevergoeding

Voor een stage van tien maanden, bij vier dagen per week werken en een dag per week school, wordt een stagevergoeding betaald van EUR 400 bruto per maand.

 

Sollicitatie

Stuur een E-mail, met CV en foto aan   romelingh@haagrecht.nl   met daarin:

- Naam en plaats school

- Duur stage (datum begin en datum einde)

- Bondige motivering waarom je HBO-Rechten bent gaan studeren

 

Procedure

Wanneer de E-mail er goed uitziet, dan volgt een gesprek. De advocaat die de gesprekken voert is mr W. Römelingh. De selectie vindt plaats op basis van de E-mail en de indruk tijdens het gesprek. Van belang is dat de stage niet alleen leerzaam, maar ook leuk moet zijn.

 

Haagrecht Advocaten

T.a.v. de heer mr W. Römelingh

Jan van Nassaustraat 55

2596 BP  Den Haag

Telefoon 070-2055900

Mail romelingh@haagrecht.nl

 

Kantoor

Haagrecht Advocaten is een advocatenkantoor in het centrum van Den Haag. Het kantoor telt dertien advocaten en een juridisch medewerker. Een van de advocaten en de juridisch medewerker zijn ooit als HBO-stagiaire bij het kantoor begonnen.

 

Rechtsgebieden

De advocaten bedienen zowel ondernemers als particulieren. De diversiteit in rechtsgebieden is gelijk aan de variatie in cliënten: arbeidsrecht, bestuursrecht, familierecht, incasso's, letselschades, strafrecht en WSNP-procedures.


Meer nieuwsberichten